Wednesday, 23 February 2011

PRK bab 1

salam seme...


n3 i skang seme citer pasal prk kerdau...
siap ada bab2 lagi..hehehe
kata kerja spr kan haruslah i citer pasal prk jerk..
i punya aktiviti pun xde lain uruskan prk ni jerk..
harap uoll xbosan la bc blog i ni ek..


semlm i kan pg taklimat pp-kpr kat temerloh..
so taklimat tu abis lam kul 12.30..
kul 1 i dah siap naik kete jabatan nak blk opis lak..
skali i punya bos thn kete i nak suh blk naik kete dia..
naik kete jabatn lmbt smpai opis katanya...
mcm tau2 jerk i nak ngulor jap sblm msk opis blk..



smapi ktn kul 3 naik opis dulu...
bukak diary tgk keje ape i nak wak seterusnya....
dah tgk check list keje tuk ptg tu, terus g jmpa cc...
bincang gedebak gedebuk i, cc, sorg pts n driver naik kete terus g cowboy..
i g cowboy bkn nak shopping tau..
i nak g beli mknan ringan tuk pack masuk dlm beg petugas masa ari mengundi nanti..
ambik air kotak, kacang,kek appollo n coklat bar dah siap..
xleh beli byk sngt mknan..
kekg mkn byk sngt mls lak diaorg ni wak kerja hehehe...


pas siap beli brg blk umah jap mandi tukar bj pas magrib p opis semula..
br jerk nak mula pack mkanan dlm beg boss dah panggil suh ak kerja lain lak..
boss i suh i handle pass utk ejen parti lak...
i plh tak suka klu kerja yg melibatkan parti ni..
byk sngt karenah...
tp dah SYMP su ke tak suke ke kene la wak kan..



**akan bersambung xlarat nak taip dah..penat n mengantuk i br smpai dt temerloh kul 8.30 td..

Monday, 21 February 2011

taklimat pp-kpr

salam seme...


ari ni jom kita balajar pasal pilihan raya
skang i ader kat majlis perbandaran temerloh ader taklimat dengan pasukan penguatkuasa kempen pilihan raya..
pasukan ni tuk memantau kempen2 yang calon wak mengikut undang2..
tuk prk ni kita tubuhkan 3 pasukan pemantau..
dalam setiap pasukan ader wakil parti, polis n petugas mpt

i dtg sini mlm tadi tdo kat seri malaysia...
ni kerja last minit sbenarnya..
dari kuantan kul 10.30 mlm tadi
dato i tetiba bg arahan suh i dtg tuk taklimat ni..
so mlm tadi kul 9mlm blk dr opis kemas2 bj terus pecut ke temerloh..

time prk cam ni i kene stand by beg bj dlm kete la gamoknya..
dato ckp pg temerloh beg dah ader dlm kete...

bz kan i????
mengalahkan menteri..

Sunday, 20 February 2011

Short update

salam seme..........

Dah lame i tak update i punye blog ni kan...
Nak blog walking pun x sempat....

Korang seme mesti tau kan.. YB Kerdau dah meninggal...
I kan keje SPR... so i bz mengalahkan menteri la skang
ni pun i curi2 mase jap nk wat short update..


So blog i akan bercuti sehingga b'akhirnye PRK DUN Kerdau...............
Tapi klu i smpat curik2 mase. i update lerr...

Sunday, 13 February 2011

haruskah i....

salam seme......

apa yg haruskah i...
mcm i dlm dilema nak buat pilihan jerk...
yup i sememangnya dlm dilema nak wak pilihan...

nak dijadikan cerita...
sang kancil kat umah i tak jadi dijadikan satey..
so kami anta wokshop tuk di tukar rupa menjadi kuda warna merah lak...
xde la i anta g cat n make up skit2..
so gedebak gdebuk bincang harga n warna ari isnin means esk br siap...
sang kancil tinggal la kat wokshop tu...

pagi jumaat 6.30 dah kuar umah..
ate guna satu kete jer kan haruslah i kene kuar awal..
mana nak antar mizan dulu pastu nak antar zahin then antar i pastu br FAI g opis kuar lambat2 kan merah lak punch card..

ptg jumaat shap kul 5 i dah punch out..
ari jumaat kat kuantan xleh kuar lewat wlau seminit sbb ari jumaat jem dia mengalahkan kl..
dah siap punch i terlintas nak call FAI dulu sblm turun..
dialog dia "
u kat ner?
i dah on the way nak ambik mizan..
u ni biar betul
ya Allah..Masya Allah...hahahahaha(gelak dah cam org 3suku dah) i lupa kita bwk satu ket jerk ari ni..


so haruskan i.....

bertukar jadi gladiator n dera FAI cam ni


or





campak FAi dari tempat yg tinggi

xpasal2 dr nk cepat elak jem dah kene patah blk ambik i....
nasib i tergerak ati nak call dia dulu..
klu i wak cam biasa tgu jerk biler FAI dah ader kat opis i dia akan cal i n br i turun...
maunya smpai kul 7 i duk tercongok tgu FAI dtg ambik i..

tu br ader anak 2 klu anak dah 10 maunya u lupa u ada bini kan...

Thursday, 10 February 2011

biler mizan belajar berjalan

salam....

ni video lama sebenarnya..
tapi godek2 dlm libry i jumpa video ni saje letak..
ni video masa mizan mula2 nak belajar berjalan dulu..
u oll tgk la kepala dia yg tergeleng2 tu...
maklumlah sebelah umah toksu yg dia duk tu umah india..
hari2 duk tgk india sblm amma appa..
dah lekat kat dia..

video

ungunya cinta

salam..

apa yang ungunya...
kihkihkih...
mlm ni kul 9.00 mlm astro ria ader citer ungunya cinta...
tgk pada iklan cam best..
i nak tgk citer tu mlm ni..
anak2 ku sblm kul 9 mlm korg seme kene tdo..
bonda nak layan citer..

nak tgk citer aper pun nak post gak ke...
tu maknanya i xde idea dah wak n3..hehe

Wednesday, 9 February 2011

outreach

salam...

ari ni kene pergi IKBN temerloh tuk wak pendaftaran..
kul 8am dah bertolak bersama driver pak lah n pts linda..
smpai ikbn kul 10.30..
smpai2 seme student yg dah akil baligh berumur genap 21 thn menunggu dalam dewan..
ada 44 org student yg km daftarkan ari ni..
kul 11.30 dah siap seme urusan n terus bertolak blk ktn..
smpai kunatan 2.30..

pg tadi i dah siap ckp kat BS zahin ari ni nak ambik lewat lam kul 8mlm..
konon urusan kat sana lmbt kul 5 br abis skali sejam jerk dah settle..
kami memang cekap bekerja Dato'..
leh la kasi i APC thn ni..hahahaha..

Sunday, 6 February 2011

bila mizan belajar bercakap

salam seme...

last week i duk melayan anak teruna i membebel bahasa jerman dia..
i tunjukkan gambar dia akan sebut...
mula2 i tunjuk gambar kete dia sebut car..ok..
i tunjuk gmbr burung dia sebuk bird..ok..
i tunjuk gambar katak dia sebut fuck..?------?...tak ok la mizan..its frog not fuck..
pas2 i tunjuk kat papa dia sebut papa..ok..
tunjuk baby dia sebut dik(adik)..ok..
biler i tunjuk kat i dia senyap jerk..
i ajar dia bonda..senyap lagi...
bonda...senyap lagi...
bon...da...
dia sebut bodo...:-(((
huhuhu sentap i jap..
nak tukar la xnak panggil bonda dah panggil mama je lah..
senang skit nak sebut..

Wednesday, 2 February 2011

hapy bday 2me

salam n slamat mlm...

bday i bkn ari ni yer..
dah lepas dah 25/1 lg tapi br nak citer...

smbt thn ni wpun xmeriah tp lebih bermakna sbb ader zahin tuk menyibuk kat meja mkn i...
i sambut berempat dgn FAI, mizan n zahin kat dapur rumah i sajo...
xde party2 n tetamu jemputan...

tp dlm byk2 thn i smbt bday thn ni meninggalkan kesan yg mendalam skit utk i ingat...
sbb2 yg menjadikan bday i thn ni yg plg diigati

1. FAI menjadi seorang yang sangat xromantik...ader ke ptut dia tempah kek pas tu suh i sendiri g ambik..dah la tu masa i nk ambik kek tu i kene berlakon..klu i dicalonkan kat ABPBH konpim i menang pelakon terbaik tau..ok skrip lakonan tu lbh kurang cam ni la
'kak taknak tulis ape2 ke kat kek ni'
'tak de tulis lg ke'
'masa orden tadi abg tu tak de ckp la nak tulis ape2'
'sekejap yer'
(i cal FAI) 'abg nak tulis ape2 tak kat kek?'
'tulis la happy bday tu my wife inadiani, bwh tu letak angka 26'
i ckpa kat bdk tu ape yg FAI ckp kat i(konon i ni adik FAI bkn bini dia)
'kak inadiani tu eja cam ner'
'i.n.a.d.i.a.n.i.'
cam ni ek kak (sambil tunjuk yg dia tulis kat kertas)
'betul la tu kot, rasanya cam tu la ejaan nama dia'
ambik ko tetiba aku tak reti eja nama sendiri kan...
haruslah kan aku kene berlakon. kan tak pasal2 bdk tu wak kuar statment kesian akak tempah kek tuk diri sendiri..

2. masa i potong kek xde gambar pun..sbbnya i yg kene jd cameraman..FAI pegang bby..pas dah potong kek br ingat kat kaki tripot huhuhu sedih i...

3. hadiah kami tiap kali bday xyah pening2 pikir nak bg ape sbb kami akan request nak aper..i punya hadiah sehari slps bday i thn lepas i dah ckp hadiah pe i nak thn ni...FAI punya hadiah seminggu sblm bday dia thn lepas dia dah ckp dia nak hadiah aper tuk bday dia thn ni...tp yg besnya end of the day tu i dapat 1 lg hadiah yg i tak sangka akan dapat since i punya permintaan hadiah thn ni agak melampau skit..hehehehe...





kek yg jadik isu i dgn FAI