Wednesday, 20 April 2011

kesian dia

salam..

ari ni dah msk hari ke5 mizan sakit mulut...
hri ke5 gak dia tak makan n minum..
selama 5ari ni air vitegen jerk masuk perut dia..
mknan lain termasuk la susu dia tak nak..
i bg dia minum susu pakai straw pun dia tak nak...

sian dia....
tiap2 mlm mesti mintak susu..
biler susu masuk mulut skit jerk terus nagis tak nak minum dah..
"mama dih (pedih)"

klu tgk mknan msti dia mintak nak..
tapi biler masuk mulut jerk terus menangis...
pastu dia kuarkan mknan tu dr mulut dia..
smbil nagis "mama dih"

luruh hati i tgk dia cam tu...
perut dia berbunyi2 sbb lapar..
tp nak mkn sakit mulut...

biler la nak ilang sakit mata ikan dlm mulut tu..

mlm tadi i dr kul 7 smpai kul 8mlm duk mengamuk n menangis...
duk cari papa dia...
sib baik ader kak lin n ikin kwn opis i temankan i kat umah...
diorg yg jagakan bby..
mandikan n tdokan bby..
i xleh nak pegang langsung bby..
klu i pegang bby msti mizan mengamuk..
dia tertido kul 8 pun teresak2..

kul 12.30 bgun nagis lagi..
kul 2.30 dia mintak susu..
i buatkan susu letak dlm botol dia yg panjang..
dia tak nak minum...
tunjuk kat botol susu dia yang gemuk..
so i tukar susu ke botol gemuk tu br dia minum..
i buat 10oz..
dia minun tgal 2oz jerk xabis...
lapar sngt la tu..
masa minum susu tu muka berkerut2 thn sakit..
pas minum susu kul 3 terus tdo..
pas dia tdo br i ingat..
biasa klu papa dia wak susu dia wak dlm botol gemuk tu...
rndu papa patut la nak susu dlm botol gemuk tu gak..

sib baik bby baik..
mcm tau2 jerk abg sakit n papa xde..
bgun mlm pun tak nagis...
minum susu n main sorg2..
pastu tdo sendiri..
tak yah i tepuk n dukung cam biasa...

mlm ni tak tau lagi cam ner
ader 9 ari lagi sblm papa blk..

Monday, 18 April 2011

monrods restaurant

salam....

i sblm ni suka wak rancangan JJCm dgn FAI..
tapi semenjak dah ader 2 hero ni aktiviti dikurangkan..
memang dah lama x g cari kedai2 mkn yg br buka..
klu kuar mkn jer asik g kedai halidah nasi ayam..
sbbnya mizan suka mkn nasi ayam kat ctu..
klu order 1 set nasi ayam memang khas utk hamizan ..

so br2 ni kat ktn ader restaurant baru buka...
xde la br sngt..
lam sebln lebih dah..
so semlm br i berpeluang g merasa mkn kat ctu..
rstrn tu cantik...
hiasan dalaman dia pun cantik..i like..

setiap meja mkn dia akan gap dgn dinding yang berkerawang warna oren tu..
so kita xde la bercampur dgn cstmer lain..i like gak yg ni..
mknan byk menu western..

rstrn ni dimiliki oleh koperasi pegawai2 kerajaan pahang...
ada wifi..
service ok..cepat..muka i yg pucat..

nasi ayam tuk i..nasi dgn sup dia sedap tp ayam kureng skit..dia ader 3 jenis nasi ayam..yg ni i ambk nasi ayam madu

air tuti fruti blended dgn capucino ice blended..air tuti fruti tu memang mabelas ah..sedap giler..i smpai teringat2..tp i frust la sbb i minum separuh jerk..separuh lagi FAI pau..menci tau

FAI punya chicken chop..rasa dia biasa2 jerk..i tak suka sbb hiasan xmenarik minat i utk makan..tetttt

Sunday, 17 April 2011

kelam kabut

salam....

mood nak update sngt xde skang ni..
lari tak tau pergi mane dah i punya mood...

hidup i pun minggu ni sngt klam kabut..
jumaat last week i sakit mata..
pastu zahin demam campak..
pastu mizan naik mata ikan dlm mulut penuh..
tak mkn n minum dah 2 ari..
minum air vitegen je semata-mata

FAI lak kene g kursus esok kat selangor...
klu 2,3 ari tak pe gak..
ni kursus selama 10 ari..

bertambah2 l kelam kabut idup i..
nak kene jaga 2 org ank yg tak sihat sorg2 diri...

huhuhuhu...tolonggggggg
BOS FAI xleh kecualikan ke suami i dr kursus tu..
:-((((((

Wednesday, 13 April 2011

Tuesday, 12 April 2011

rancang lain buat lain...

salam...

uoll klu rancang pe2 ikut xperancangan tu???
i slalu jerk terbabas dr rancangan...
mula2 rancang nak wak benda lain..
time smapi masa jadik benda lain...

klu bercuti rancang nak g tmpat A..
tapi biler nak smpai mase pg mula la gedik tukar tmpat kat tmpt lain...
pas tu kelam kabut nak arrange blk...

klu nak beli benda...
mula2 cam nak g survey jerk...
tapi klu dah smapi kedai tu...
xde servey dah..
msti terus beli..
pastu mula lah lari bajet...

klu nak beli brg2..
yg tulis kat kertas lain..
yg i beli benda lain..
list kat kertas byk yg xdo dr ado..

FAI slalu ckp i ni x tetap pendirian..
cam ner nak disiplinkan diri ni?????

Monday, 11 April 2011

banana split

salam....

tajuk xhingat...
jumaat last week i dgn kwn2 pejabat saje wak ice cream...
wak banana split la konon2nya...

mkn smpai muak n nak termuntah..
i kan tak berapa sngt dgn aiskrin..
pastu mkn paksa diri mkn banyak2 haruslah nak termuntah..
perangai i memang tak semenggah mana pun..
habis diet i yg baru nak start tu..
i skang kan xde boss..
haruslah merancang dan mengganggu staff lain utk mengisi masa i yg banyak terluang ni...


yg ni i buat sngt comot..org lain wak cntik jerk..

saje gedik tampal muke sendiri..lama dah xwak aktvt ambik gmbr sendiri pas tu pos..nak isi masa lapang seme jadik..

Sunday, 10 April 2011

contest foto anakku ceria..

salam...

sara ader tag i tuk contest ni....
i try godek2 gambar mizan n zahin...
pilih punya pilih gambar last2 skali i surrender..
xde pun gambar budak berdua tu yg ceria...

seme gambar suka wak muka pelik..
gmbr mizan time bby ader la yg ceria tapi tu lama dulu..
gmbr yg baru xde..
skang klu kita suh dia senyum ambik gambar dia suka wak muka..

ari ahad i ambik la gambar..
paksa dia suh senyum dengan gembiranya..
tapi non ador gak..
tetap senyum dengan hidung dia cenggengkan...

klu u tak caya ce tgk gmbr kat bawah ni..





Thursday, 7 April 2011

no..no..no..

salam....

3 ari lepas kat hall umah i smbil gk tv dgn anak bujang i...
zahin tdo..
mizan main kete..
FAI ader ops kesan so xde kat umahla..

tgh main2 kete si mizan dtg kat i..
selak baju i pastu cium perut i...
pas cium perut g main kete blk..
mula2 ingat dia saje jerk..

pastu dtg blk kat i cium perut lagi..
g main kete blk...
3,4 kali duk wak perkara yg sama...

i tny dia "dlm perut bonda ader bby"..
dia jawab "ader bb"
i tny lagi "dlm perut bonda xdok bby"..
dia jwb "tak dok bby"
hehehe duk ulang yg kat blakang je la...

call FAI citer kat dia...
"u g beli urine test la esok, mana tau rezeki murah lagi thn ni"..

no..no..no...jgn wak pasal k
i nak berehat dulu 3-4 thn...
mizan jgn nak cium2 perut bonda lg pas ni..
kang bonda cepuk baru tau..

i risau gak ni...
mkn ubat time ingat i mkn mlm...
klu xingat mlm tu i mkn pagi tu jerk..
blh ke???

risau gak ni...
cepat la period..

mizan batuk

salam.... semlm i cuti... mizan batuk yg teruk... nafas pun dah bunyi cam org lelah.. dada pun turun naik laju jerk... tapi pagi td dia dah ok.. nafas dah slow skit..xde la cam sblm ni.. nafas dah tak bunyi dah.. sib baik xde demam.. alhamdulillah berkat bonda jaga..hehehe alkisahnya ari ahad g umah kawan FAI.. dia hidang air oren dgn kopok lekor.. kopok tu memang peberet mizan... kopok dia hidang 1 pinggan ada la lam 3rgt... i mkn 2 btg.. fai mkn 2 btg.. yg lain mizan balun seme.. siap kopok cicah dengan air oren lagi.. pas tu dapat la hadihnya... batuk yg teruk..

Monday, 4 April 2011

nak kene marah dulu

salam.... uoll bayar bill cam ner ??? i bayar bill via cimbclicks.. dah 2thn i bayar bill ngan cara ni xpernah ader masalah pun.. ni bkn nak memburukkan mana-mana pihak.. tapi i bercerita dari pengalaman sendiri ok.. slain bayar bill top up hanphon pun dgn cimb ni.. nak dijadikan cerita masa PRK ari tu memang byk guna phon.. so i memang byk la top up.. i tak guna bill pun.. sbb ari2 biasa phon i tak pernah digunakan tuk call out pun.. plg2 pun i guna tuk miscal FAI jerk.. cam biasa i msuk cimbclicks tuk top up.. proses cam biasa n berjaya... duit pun dia dah tolak... tgu punya tgu top up tu tak masuk2 gak.. biasa dia masuk terus jerk pas berjaya tu.. esoknya top up tu tak masuk gak lagi so i call la CC cimb.. wak report dia mintak no kad, ic no phon masa transaksi n bla3.. operator tu ckp dia akan repot ke celcom n topup tu akan masuk dgn segera ke no i.. ok la... i tgu lagi.. smpai next weeknya tak masuk gak.. i call blk dia cakp ader terima reaport i last week.. so i ckp klu dah kenapa topup tu xde pun lagi atau nak call celcom sndiri.. yg ni org lain plak yg angkat.. dia ckp dia ader dealer dia sendiri tuk topup.. bkn dgn celcom terus.. ok i sabar lagi.. yg tu ckp lain yg ni ckp lain.. dia janji akan proses report i segera.. i tgu lagi... smpai next weeknya plak xde lagi.. i dah hilang sabar.. cal blk CCcimb tu... ckp sal report i.. cam biasa mintak blk detail2 tu.. sahkan ader terima report i... akan proses.. i dah mls nak tgu so i punya ayat lbh kurang cam ni la.. (nada sedikit tinggi n ala2 mak tiri gitu) i tak nak dah top tu.. sementara tgu uoll proses i punya report i dah topup manual beberapa kali dah.. cam ni la i dah tak nak topup tu.. i nak duit i blk.. operator: kita tak leh nak pulangkan duit blk cik..kita akan try bagi top up tu.. i : mcm ni la i dah tgu dekat 3 minggu dah cal 3 kali i mls nak tgu u punya proses lagi.. i tak tau u nak wak cam ner.. tapi yang i tau klu smpai t.hari ni (mase tu i cal pagi) duit atau topup i xterima..i akan ambik tindakan yg lbh panjang.. i ckp terima kasih n terus letak phon.. selang 10minit pas tu terus topup tu masuk ke phon i.. bleh plak masuk terus topup i tu.. mentang2 la sblm ni i berlembut tak de nak proses pun.. biler i dah mengamuk cam laju plak i dpt topup tu.. wpun i top up 50rgt jerk.. tapi org yg xkaya cam i ni duit tu byk tau..

ruginya....

salam..... last week FAI ader game kat kl... dia p pg khamis n blk ari sabtu... tny i nak ikut dia x... i lak dgn berlagaknya ckp xnak ikut.. wak penat jerk tgk u main...hehehe skali blk ari sabtu tu dia cite la game dia kat sana.. dia ckp dia punya bowling main kat alamanda.. ??????? ckp main kat Kl.. asal jauh benor main bowling smpai alamanda... FAI punya jaw.. berkumpul kat kl.. tapi main n tdo seme kat serdang.. main kat inspen(klu xsilap nama dia) kat serdang tdo pun kat serdang gak... huhuhuhu... tu bukan main kat Kl.. tu berkumpul jerk kat kl... p ckp main kat kl memang i tak nak ikut.. klu u ckp main kat serdang u tak ajak pun i nak ikut... ruginya..... xde rezeki i nak lepak2 kat putrajaya... menyampah...